Zowel de bestuurder van de motorscooter als de fietser die gisteravond betrokken raakten bij een ongeluk, liggen nog zwaargewond in het ziekenhuis. Dit meldt de politie aan mediapartner NH Nieuws. Het ongeluk gebeurde rond 18.40 uur op de Bergerweg, ter hoogte van het bruggetje over de Bergerringvaart. Een Alkmaarder (33) belandde met zijn motorscooter op het fietspad en raakte de fietser, een 40-jarige man uit Groet.

De fietser kwam ten val en bleef zwaargewond liggen. De bakfiets rolde nog een stuk door en belandde op de weg onder een auto. De bestuurder van de motorscooter raakte ook zwaargewond. Getuigenverklaringen en een alcoholgeur bij de man uit Alkmaar waren voor de politie aanleiding om een bloedproef af te nemen. Door zijn verwondingen kon hij geen blaastest doen. De uitslag van een bloedproef kan een paar weken duren. Beiden werden na het ongeluk met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Op Facebook valt te lezen dat het Mischa Janson was die de bakfiets bestuurde. Janson is eigenaar van Fietsenmakerij Janson op de Geestersingel in Alkmaar. Zijn zus Kim Nadinde Janson plaatste donderdagochtend een berichtje op de Facebookpagina van de fietsenmakerij. Ze schreef: ’Mijn broer Mischa Janson, van de fietsenmakerij heeft gisteravond een zwaar ongeluk gehad en ligt nu op de IC in Amsterdam. Zouden jullie een kaarsje voor hem willen aansteken? En licht, ruimte en onvoorwaardelijke liefde willen sturen naar iedereen die hierbij betrokken is.’ (foto: Inter Visual Studio)
Pin It
Bekeken: 15486x
https://ee.itk.ac.id/data/