De politie is op zoek naar een Opel Astra in de jacht op zeer gewelddadige overvallers die actief zijn in de regio. Mogelijk is de auto meermaals gebruikt. Dat bleek dinsdagavond tijdens de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar werd bovendien duidelijk dat het onderzoek zich inmiddels ook richt op mensen in de omgeving van een recent gearresteerde inwoner van de gemeente Koggenland (25). Die werd in Obdam overmeesterd door een arrestatieteam. Dat is de vierde aanhouding in dit grote politieonderzoek naar een reeks woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn.

De nieuwste verdachte mag zeker nog twee weken langer worden vastgehouden. Hij wordt verdacht van in ieder geval drie overvallen: Nieuwe Niedorp, De Goorn en Noord-Scharwoude. Bij allemaal werd veel geweld gebruikt, zoals een vuurwapen, maar ook martelpraktijken met een strijkijzer. Politievoorlichter José van Dijk vertelde dinsdagavond dat ook de personen die dicht bij hem staan door de politie worden onderzocht. Mogelijk heeft de man ook een connectie met de auto waar de politie naar op zoek is. Want het vermoeden is er dat een Opel Astra Sedan in een donkere kleur meermaals door de daders is gebruikt, in ieder geval in juli en augustus 2021.

In die periode was de overval in de Oranjestraat in Noord-Scharwoude, waarbij de bewoner werd beschoten en zwaargewond over straat rende. Ook werd een buurman vastgebonden. Mogelijk is de auto, met een kenteken beginnend met TT, rond die tijd ergens gezien of te koop aangeboden. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen al de eerste tips binnen over waar het voertuig zou kunnen zijn, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Tijdens de eerste zitting in het onderzoek naar de fatale overval op Berkhouter Sjaak (72) bleek maandag dat het wapen waarmee de man is vermoord twee weken later is gebruikt bij een zelfdoding. Onderzoek naar dat wapen zou de politie op het spoor hebben gebracht naar de nu al vier opgepakte verdachten uit Alkmaar, Noord-Scharwoude, Rotterdam en gemeente Koggenland.
Pin It
Bekeken: 3238x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/