RTV80 kan waarschijnlijk in de loop van donderdag weer uitzenden via radio en tv, nadat de lokale omroep dinsdagnacht werd getroffen door een aanval van hackers. Die installeerden of activeerden gijzelsoftware en eisten een losgeld om weer toegang te verschaffen tot de eigen computers. Door de gijzeling gingen de tv-uitzendingen uit de lucht. Het enige systeem dat niet was getroffen, was het automatiseringssysteem voor de radio.

Volgens voorzitter Ruud Bredewold zijn vrijwilligers al bijna twee dagen in touw om back-ups terug te zetten op de computers, zodat het systeem weer normaal functioneert.

De zogeheten Ransomware maakte de uitzendingen onmogelijk. Alleen door het betalen van een losgeld aan de hackers zou de lokale omroep weer bij de eigen bestanden kunnen. Volgens Bredewold heeft de lokale omroep niets betaald aan de gijzelnemers: "We hadden nog oude backups. Die hebben onze vrijwilligers teruggezet. Ik verwacht dat radio en tv donderdagavond allebei weer als vanouds in de lucht zijn".

Bredewold heeft geen verstand van computers, en kan dus niet verklaren hoe de gijzelsoftware in het systeem kon binnendringen: "Mogelijk heeft iemand een mailtje geopend dat hij of zij beter niet kon openen. Ik begrijp dat het er misschien al maanden kan hebben gezeten zonder dat het wordt opgemerkt. Hopelijk hebben we nu de beveiliging meteen zodanig verbeterd dat we er niet opnieuw last van krijgen."

[UPDATE] De omroep is inmiddels weer in de lucht
Pin It
Bekeken: 1956x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/