De gemeenteraad van Bergen bespreekt pas op 8 maart het bestemmingsplan Dorp en Duin, dat woningbouw aan de oostkant van Egmond aan den Hoef en in Egmond-Binnen mogelijk moet maken. Het uitstel werd tijdens de raadsvergadering van dinsdagavond voorgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Wethouder Valkering gaf twee redenen om het bestemmingsplan van de agenda te halen. De eerste was dat de ondertekening van de overeenkomst met de projectontwikkelaar van het project in Egmond-Binnen maandag niet kon doorgaan 'door tragische familieomstandigheden'. De tweede reden is dat enkele fracties nog aanvullende vragen hebben gesteld, en die zijn nog niet beantwoord.

Bovendien is onduidelijk of er een meerderheid is om het bestemmingsplan vast te stellen. Van slechts tien raadsleden was echt duidelijk dat zij met enkele kleine aanpassingen voor het bestemmingsplan zouden stemmen. Voor een meerderheid is echter de steun van minimaal elf raadsleden nodig. Coalitiepartij VVD speelt hierin een belangrijke rol. Zonder VVD steun sneuvelt het plan.

Raadslid Jan Grondhout van de VVD heeft zich vanaf het begin bijzonder kritisch opgesteld. Hij waarschuwt voor de juridische stappen die de provincie zet als het bestemmingsplan wordt vastgesteld. Dat wordt na een ellenlange procedure beslecht bij de Raad van State, en zijn inschatting is dat de gemeente het daar verliest.

Wethouder Valkering is veel optimistischer, maar dat roept herinneringen op aan de discussie over de Doelgroepenverordening in januari 2021. Die werd ondanks waarschuwingen van vooral Jan Grondhout aangenomen door een krappe meerderheid van 11 raadsleden, en daarna aan flarden geschoten door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Het leverde Valkering een ferme motie van afkeuring op nadat hij een motie van vertrouwen ternauwernood overleefde.

De verwachting is dat er de komende weken de nodige druk wordt uitgeoefend op de VVD om zich alsnog achter het bestemmingsplan Dorp en Duin te scharen, zodat het nog als een papieren resultaat kan worden gepresenteerd van de coalitiepartijen tijdens de laatste week van de verkiezingscampagne.
Pin It
Bekeken: 2222x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/