Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Bergen strijden acht partijen om de 21 raadszetels. Zes zijn bestaande partijen die in 2018 ook werden gekozen in de gemeenteraad. Er zijn twee nieuwkomers die mogen meedoen: de partij Ons Dorp en de partij Jezus Leeft van evangelist Joop van Ooijen uit Giessenburg. Dat bleek vrijdag tijdens een zitting van het centraal stembureau op het gemeentehuis van Bergen.

Onder voorzitterschap van burgemeester Lars Voskuil werden de stukken gecontroleerd en conclusies getrokken door het centraal stembureau van Bergen. Bijna ging de deelname van Jezus Leeft niet door, omdat er te weinig steunverklaringen van kiezers waren ingeleverd. De tekortkomingen werden net op tijd hersteld, waardoor alle aangemelde partijen en kandidaten op de stembiljetten kunnen staan.

De lijstnummers worden toegewezen naar het aantal stemmen dat de partijen hadden in 2018. Kies Lokaal wordt lijst 1. Lijst 2 is toegewezen aan GroenLinks. De VVD komt op lijst 3, het CDA wordt lijst 4. D66 en PvdA zijn respectievelijk lijst 5 en 6.

Het lijstnummer van Ons Dorp en Jezus Leeft moest door loting worden toegewezen. Als volleerd jongleur ging de burgemeester aan de slag met de balletjes met de namen van de partijen en de vacante lijstnummers. In de Bijbel betekent het getal 7 volledigheid en fysieke en spirituele perfectie. Het lot koppelde dat getal aan de partij Jezus Leeft. Ons Dorp gaat daarom de verkiezingen in met Lijst 8.

De partij Jezus Leeft wil via de aandacht voor de politiek vooral het Evangelie van Jezus Christus verder verspreiden. De partij heeft wel een politiek programma. Het komt op voor de rechten van het ongeboren leven, voor een verzorgingsstaat, voor een duurzame economie en voor het uittreden van Nederland uit de Europese Unie.

De verkiezingen worden gehouden van maandag 14 tot en met woensdag 16 maart.
Pin It
Bekeken: 2034x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/