De provincie Noord-Holland heeft ruim 13 hectare akkerland in de Egmondermeer gekocht van hyacintenkwekerij Verdegaal uit Egmond aan den Hoef om in te zetten als ruilgrond. Daardoor kunnen percelen in gebiedsprocessen in de binnenduinrand en die in het Natuurnetwerk Nederland (NNN) liggen worden uitgeruild. Met de aankoop is iets meer dan twee miljoen euro gemoeid. Volgens de provincie is die prijs marktconform, gebaseerd op taxatierapporten.

De grond is geschikt voor bloembollen en akkerbouw. Kees Verdegaal, die samen met zijn broer Gijs en zijn zoon het bedrijf met meer dan 120 hectare bollengrond runt, is tevreden over de verkoop. "We verminderen ons areaal in de Egmonden en zijn wat aan het uitbreiden op de zandgronden rondom 't Zand. De opbrengst investeren we daar in nieuwe grondaankopen. Die grond in het noorden is voor hyacinten nog net even wat beter dan de Egmondermeer. Ons bedrijf blijft wel gewoon gevestigd aan het Zomerdijkje. We hebben nog enkele bunders land rondom de schuren. In de zomer kunnen mensen blijven genieten van de bloeiende hyacinten in de Egmondermeer".

De aangekochte percelen kunnen met name interessant zijn voor agrariërs van wie het bedrijf aan de rand ligt van de duinen tussen Wijk aan Zee en Den Helder. In deze regio lopen meerdere gebiedsprocessen om onder andere het Natuurnetwerk af te ronden. Diverse ondernemers hebben aangegeven hun grond binnen het NNN aan de provincie te willen verkopen als er voor hen ruilgrond op een plek buiten het Natuurnetwerk in Noord-Holland beschikbaar is.
Pin It
Bekeken: 3675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/