In Langedijk werd zondagavond een fakkeltocht gehouden tegen de coronamaatregelen en andere beperkingen van de overheid. Nadat Kim van de organisatie de naar schatting 280 tot 300 protestvoerders van allerlei leeftijden verwelkomde op de Speelweide in Noord-Scharwoude, begonnen ze aan een tocht door Langedijk. Voorop reed een trekker met voorop een bord met de tekst "Wanneer onrecht recht wordt, wordt verzet een plicht!".

Organisator Nick Hazewinkel kijkt tevreden terug op de fakkeltocht. "Ja we kunnen zeker van een succes spreken. Voor de eerste keer vind ik dit wel een heel groot succes. De meeste mensen zullen uit Langedijk zelf zijn gekomen, maar ik denk ook wel vanuit de regio."

De stoet met fakkels, lichtjes en kleurige decoraties ging vanaf de Speelweide naar Broek op Langedijk. Nick: "We wandelden een route van 7,5 km via de Dorpsstraat. Daarna werden op het Havenplein een kwartier lang speeches gehouden op persoonlijke titel. Er werd gesproken over onder andere de coronaregels zoals de QR-code, vaccinatie en de gevolgen voor de horeca en het mkb. Gelukkig is het mkb weer open."

Vooral spreker Michelle Stolk werd zwaar getroffen door de coronaregels. Zij moest met lede ogen toezien hoe haar café Concordia in Noord-Scharwoude ten onder ging. Daarna sprak Laurens Kalverdijk over de gevolgen voor inwoners. Er was ook aandacht voor andere beperkingen van de overheid. Zo sprak boer Fred over beperkende regelgeving voor agrariërs rond bijvoorbeeld CO2-uitstoot.

"Na de route van 7,5 km richting het Havenplein, waar een kwartier lang speeches werden gehouden, ging de fakkeltocht weer 7,5 km terug via de Voorburggracht naar de Speelweide". Daarna ging iedereen weer naar huis.
Pin It