Twee verdachten van betrokkenheid bij de poging tot ontvoering en uiteindelijke dood van de Colombiaan in Bergen aan Zee zijn nog spoorloos. Voor de mannen is een Europees Arrestatiebevel uitgegeven. Één van hen werd in maart wel al aangehouden in Spanje, maar kon dankzij het tonen van een (zo bleek later) vals paspoort met andere naam ontkomen.

Dat zei de officier van justitie donderdagochtend tijdens de zogenoemde regiezitting over de zaak. Daarin wordt besproken wat de stand is van het onderzoek en mogelijk een planning gemaakt voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Mediapartner NH Nieuws woont de zitting bij.

De rechtbank buigt zich donderdag over het voorarrest van negen verdachten na de wildwest-schietpartij in februari vorig jaar, bij de strandopgang in Bergen. De groep zou daar hebben afgesproken met het Colombiaanse slachtoffer voor een nep-cokedeal. Hoofdverdachte Marius M. zou deze ontmoeting hebben geregeld, omdat hij daags daarvoor door een die Colombiaan - en mogelijk de groep om hem heen - in Zandvoort was opgelicht met nepcoke en beroofd van zijn horloge. De mannen rondom M. zouden de 'ripper' hebben willen ontvoeren uit wraak. Twee mannen uit die groep zijn nog voortvluchtig.

In de zoektocht naar die verdachten is een woning in Den Haag doorzocht. Ook blijkt nu dat de politie één man bijna te pakken had. Hij zat namelijk in de auto die in Spanje in maart is stilgezet op de snelweg in de in provincie Málaga. Enes I. werd direct gearresteerd, maar de ander ontkwam door een vals paspoort te tonen. "Hij maakt regelmatig gebruik van valste documenten en reist onder verschillende namen", aldus de officier van justitie donderdag. Voor hem en de andere nog niet-gearresteerde verdachte is een Europees arrestatiebevel uitgestuurd.
Pin It