Het gemeentebestuur van Bergen wil tulpenharten aanplanten in de dorpskernen van Egmond, Bergen en Schoorl. Het moet alle inwoners een hart onder de riem steken tijdens de coronapandemie: "Dat geeft hoop richting de toekomst." In een videoboodschap met nieuwjaarswensen vanaf de vuurtoren Van Speijk in Egmond aan Zee doen burgemeester Lars Voskuil en kinderburgemeester Thomas Meereboer een oproep voor suggesties wat een mooie plek zou zijn voor een hartvormig tulpen-plantsoentje.

"We hebben het er als college heel vaak over dat we inwoners en ondernemers een hart onder de riem willen steken. Dat we ze een steuntje in de rug willen geven", vertelt de burgemeester in de videoboodschap. "Daarom gaan we in de drie grote kernen van de gemeente een groot hart van tulpen planten. Oranje, want dat is de kleur van onze gemeente".

De tulpenbollen komen natuurlijk van lokale tulpenkwekers, belooft Voskuil. "Die telers zijn ontzettend belangrijk voor onze gemeente. Niet alleen vanwege de bollen, maar ook vanwege het toerisme wat ze aantrekken en waar we allemaal weer van profiteren." Voskuil en Meereboer vragen in de video of inwoners een goede plek weten in hun eigen woonomgeving. En die suggesties zijn heel snel nodig, want de bollen moeten rond deze tijd de grond in. "Als de tulpen in het voorjaar uitkomen, valt dat hopelijk samen met dat er weer meer mogelijk wordt en dat er weer verruimd wordt. Dat geeft hoop richting de toekomst en dat is de boodschap van hoop en optimisme die wij als college willen meegeven."


Pin It