De Heilooër Ruben S. (22), verdacht van het doodsteken van Jaymie (toen 22) uit Heiloo bijna een jaar geleden, komt voorlopig en onder voorwaarden op vrije voeten. Mediapartner NH Nieuws meldt dat de rechter dat dinsdag heeft besloten na de zitting van maandag.

Tijdens de vierde inleidende zitting in de rechtbank van Haarlem maandag, probeerde de advocaat van S., Arthur van der Biezen, hem opnieuw op vrije voeten te krijgen, in ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak.

Op 31 januari kwamen vier vrienden, verdachte Ruben S. (21), Jaymie (22) en twee anderen samen om in coronatijd een feestje te vieren bij S. thuis in Heemskerk. De vier namen drugs. Het feestje liep danig uit de hand. S. belandde in een bad trip en zou Jaymie met messteken rond het hart om het leven hebben gebracht. Hij herinnert zich niet wat er toen gebeurd is, vertelde hij tijdens een inleidende zitting van de rechtszaak in juli. "Maar alle pijlen wijzen naar mij", klonk het uit zijn mond. De twee andere vrienden die erbij waren werden opgepakt, maar daarna al snel weer vrijgelaten.

Advocaat Van der Biezen vindt dat de dood van de 22-jarige Heilooër een tragisch ongeluk is geweest. Hij pleitte daarom steeds voor voorlopige vrijlating van zijn cliënt, die in afwachting van zijn inhoudelijke proces inmiddels al bijna een jaar vastzit. Dinsdag besloot de rechter daarin mee te gaan. Wel moet Ruben S. voldoen aan een aantal voorwaarden: hij moet van verdovende middelen afblijven, meewerken aan drugstests en verplicht een gedragstraining volgen om zich volledig van drugs te onthouden.

Daarnaast moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering en mag hij geen contact hebben met familie van het slachtoffer of getuigen in de zaak, tot de inhoudelijke behandeling van de zaak later dit jaar. Vrijdag verlaat Ruben S. het Huis van Bewaring.
Pin It
Bekeken: 1698x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/