Maandag was de eerste schooldag van 2022 na de kerstvakantie. Tot grote opluchting van iedereen mochten de kinderen weer plaatsnemen in de schoolbanken. Op de Van Reenenschool in Bergen stond de eerste schooldag van 2022 in het teken van de viering van het 90-jarig bestaan van de Bergense basisschool. In september kwam er al een circus naar school en in juni komen oud-leerlingen terug naar het markante schoolgebouw aan het Spaanschepad voor een reünie.

Ter gelegenheid van het jubileum kwam wethouder Antoine Tromp naar de Van Reenenschool, vergezeld van mevrouw Wiebenga-Van Reenen een kleinkind van burgemeester Van Reenen. Naar haar opa is de school vernoemd. Leerlingen van de school vroegen haar het hemd van het lijf over haar leeftijd (75), haar opa, haar lievelingskleur (blauw), haar lievelingscijfer (11) en haar lievelingsletter (V). Ook wilde een leerling weten of ze op de Titanic had meegevaren. De school was ook vereerd met de komst van wethouder Antoine Tromp van Onderwijs. Hij onthulde dat hij vroeger de beste van de klas was in rekenen. Als hij steeds als eerste klaar was met de rekenopdrachten, mocht hij verder met tekenen, en dat vond hij ook leuk.

Nadat de schooldag op het buitenpodium was begonnen met een drumsessie van Leon van Etten en later de taart was aangesneden, trokken alle leerlingen hun rode Van Reenen t-shirt aan en vormden samen de cijfers 90. Duinstreek Centraal was erbij en legde het vast met een drone.
Pin It