De jeugd uit de gemeente Bergen kan voor het tweede jaar op rij geen zakcentje verdienen met het verzamelen van afgedankte kerstbomen. Voor de coronatijd wisten kinderen daar 50 cent per boom mee te vangen, maar dat laten de coronaregels opnieuw niet toe. Dat meldt de gemeente Bergen op Facebook.

Wel kunnen inwoners hun oude boom tijdens openingstijden inleveren bij een van de afvalbrengstations in de gemeente. Ook kan de boom worden versnipperd en in de groene bak worden gedeponeerd, zo stelt de gemeente. Andere gemeenten willen de kerstboom juist in de grijze restafvalcontainer. Die stellen dat de kerstboom juist niet in de GFT-container mag, omdat de hars van een kerstboom niet is te composteren.

Op social media krijgt het besluit om de jeugd niet in te schakelen bij de kerstbomeninzameling, al flinke kritiek van inwoners. Die zien het probleem niet van kinderen die kerstbomen inzamelen tijdens de coronapandemie in de buitenlucht. Verschillende mensen roepen in herinnering dat het vorig jaar leidde tot veel kerstbomen die werden gedumpt op straat en soms door baldadige jeugd in de brand werden gestoken. De gemeente moest toen alsnog speciaal langskomen in vele straten. 'Wat is nou coronatechnisch gezien het grote verschil? Kinderen die (nota bene in de buitenlucht) bomen naar de werf brengen of volwassenen die dat doen?', zo reageert een inwoner onder het bericht van de gemeente op Facebook. Ze krijgt veel bijval van anderen.
Pin It
Bekeken: 1790x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/