De Raad van Toezicht van Museum Kranenburgh heeft een nieuw directieteam aangesteld. In januari wordt Adriana González Hulshof zakelijk directeur en Colin Huizing als ad interim artistiek leider. Zij volgen daarmee Mariette Dölle op, sinds 2016 algemeen directeur.

Hulshof was oprichter en directeur van Amsterdam Art Weekend. Daarnaast heeft ze haar sporen verdiend in het internationale culturele veld, onder meer op het vlak van partnerships, fondsenwerving en publieksbereik. Colin Huizing is al enkele jaren programma-adviseur. Hij wordt ad interim leider tot 1 juli.

Onder leiding van Mariette Dölle vormde Kranenburgh een krachtig artistiek profiel dat inmiddels een breed, landelijk publiek aanspreekt. Ze jongleerde vele taken en eerder dit jaar besloot de Raad van Toezicht dat hiervoor eigenlijk twee mensen nodig waren. De komende maanden zal de Raad zoeken naar een vaste artistiek leider.

Raadsvoorzitter Puck Huitsing is blij met Hulshof en Huizing: “Met de komst van Adriana hebben we een zakelijk directeur die bewezen heeft een stabiele bedrijfsvoering te kunnen inrichten en onderhouden, en die daarnaast ook ondernemer is. Ze combineert dit met liefde voor en kennis van kunst. Met Colin heeft Kranenburgh een ervaren artistiek leider in huis die met oog voor kunstenaarschap, authenticiteit en actualiteit succesvolle programma’s kan ontwikkelen die passen in het profiel.”

Adriana González Hulshof (1981, Mexico City) over haar nieuwe rol: “De combinatie van moderne- en hedendaagse kunst, omringd door prachtige natuur en dicht bij het strand, maakt van Museum Kranenburgh een wonderschone plek met veel potentie. Ik verheug me erop om samen met de artistiek leider en het team de ambities van Kranenburgh te realiseren en uit te bouwen, ervoor te zorgen dat het museum floreert en dat zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen genieten van de tentoonstellingen en activiteiten van de culturele buitenplaats en haar omgeving.”

Ook Colin Huizing (1965, Jutphaas) verheugt zich op de komende periode: “Kranenburgh heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een opvallend museum met een aansprekend tentoonstellings- en activiteitenprogramma. Mariette Dölle en alle medewerkers hebben echt geweldig werk verricht. Er is veel potentie om verder te groeien. Ik zie er enorm naar uit om met team Kranenburgh de positie van het museum lokaal en (inter)nationaal te verstevigen.” (foto links: Judith Jockel)
Pin It
Bekeken: 2499x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/