De Egmond Wandel Marathon in januari komt te vervallen. Dat meldt organisator Le Champion, die de afgelasting erg betreurt. Vorige week werd al besloten om de Egmond-Pier-Egmond strandrace en de Egmond Halve Marathon vanwege de coronamaatregelen te annuleren. De organisatie hield toen nog een slag om de arm voor de wandelvariant. De wandelmarathon stond voor het weekend van 22 en 23 januari in de agenda. Ondanks dat de afgekondigde coronalockdown tot de 14de geldt, verwacht Le Champion niet dat het evenement een week later wél door kan gaan.

"In ieder geval niet in een ambiance die past bij het wandelevenement", stelt de organisatie. "Maar we willen met onze keuze op tijd duidelijkheid geven aan deelnemers, partners en horeca aan het parcours. Daarnaast is de ontwikkeling van het virus onzeker." Tijdens de laatste editie van de wandelmarathon in 2020 liepen er nog 11.000 mensen over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. " Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de redelijke kosten die de organisatie ter voorbereiding op het evenement al heeft gemaakt", belooft Le Champion.

Bij de voorlopig laatste editie in 2020 konden nog 11.000 wandelaars, uit heel Nederland, verspreid over twee dagen genieten een wandeltocht maken door het Noordhollands Duinreservaat en langs het Noordzeestrand. De start en finish vond plaats in Sporthal de Watertoren waar ook een Wandel Expo werd gehouden en wandelaars met live muziek en een drankje hun behaalde prestatie konden vieren. Le Champion acht de kans zeer klein dat een week ná de huidige harde lockdown het mogelijk is om dergelijke activiteiten voor een dusdanig groot aantal wandelaars te organiseren.

De editie van 2023 staat gepland voor 21 en 22 januari. (foto: Sjef Kenniphaas)
Pin It
Bekeken: 1729x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/