Het Bergense VVD-raadslid Laura Hoogendonk is maandag opgestapt als raadslid voor de VVD. In een brief aan de raad schrijft ze dat ze zich ook heeft teruggetrokken van de kieslijst voor de komende raadsverkiezingen, nadat ze had vernomen welke plek de kandidaatstellingscommissie van de lokale VVD-afdeling voor haar in gedachten had. Die plek was volgens haar te laag.

In de ontslagbrief geeft ze als reden 'omdat ik mij niet kon verenigen met mijn positie op de VVD-kieslijst en dit net als het politieke moment van 2021, functie elders voor Pieter Omtzigt, opvat. Verder komt de verkiezingstijd eraan en wens ik mij hiervoor verder niet in te zetten bij de VVD.'

Laura Hoogendonk uit het dorp Bergen kwam in februari 2019 in de raad. Ze nam de raadszetel over van Annemieke Born uit Schoorl, die naar Petten verhuisde en daardoor haar raadszetel moest opgeven. Ze kijkt volgens haar brief terug op een leerzame periode binnen de Gemeenteraad: "Ik heb de samenwerking altijd als positief ervaren."

VVD-Fractievoorzitter Meis de Jongh betreurt het besluit van Hoogendonk. Namens de VVD-fractie laat ze weten het heel jammer te vinden dat ze stopt: "Ze heeft ontzettend veel bijgedragen, bijvoorbeeld ten aanzien van de Harmonielocatie in Bergen. Zij heeft ervoor gezorgd dat daar een tender wordt uitgezet. Zonder haar was dat er niet gekomen. Het is jammer dat ze zich gepasseerd voelt. Als fractie gaan we niet over de volgorde van de kandidaatstellingslijst. We bedanken haar natuurlijk voor haar inzet en wensen haar het allerbeste. Ze blijft altijd welkom en we hopen dat ze zich in de toekomst voor de VVD wil blijven inzetten."

Hoogendonk wordt vervangen voor de periode tot de volgende raadsverkiezingen van 16 maart. Voor de vervanging moet nu gekeken worden naar VVD'ers die in 2018 op de kieslijst van de VVD stonden. Nadat Dirk Haarsma om gezondheidsredenen een stapje terug moest doen uit raadscommissies en Jan Houtenbos andere politieke wegen is ingeslagen, blijven er nog maar een paar kandidaten over die in aanmerking komen: als eerste Daniël Bakker uit Schoorldam; als die bedankt komt Bethy Landeweerd uit Bergen in aanmerking. Als laatste ex-raadslid en lijstduwer kan Annemiek Paping uit Bergen voor drie maanden van de reservebank af komen. Fractievoorzitter Meis de Jongh wil er nog niets over zeggen: "De kiescommissie is er nu mee bezig. Momenteel loopt er een bedenktijd. Pas daarna kunnen we zeggen wie Hoogendonk opvolgt." (foto: Ernest Selleger)
Pin It
Bekeken: 2537x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/