De gemeenteraad van Bergen heeft na vier maanden al afscheid genomen van de kersverse raadsgriffier Ralph de Vries. Dat maakte burgemeester Lars Voskuil van Bergen dinsdagavond bekend aan het begin van de raadsvergadering. De 54-jarige De Vries was in augustus benoemd tot griffier in Bergen. Hij bekleedde daarvoor minder dan een jaar die functie in Heemskerk. Daarvoor deed hij datzelfde drie jaar in Blaricum. De vertrekkend griffier voltooide toen aan de Bestuursacademie zijn opleiding tot raadsgriffier.

De oorzaak van de breuk werd niet bekendgemaakt. De kersverse raadsgriffier van Bergen verzuimde vorige maand de voorzitter van de Algemene Raadscommissie erop te attenderen dat het geluid van de digitale vergadering alleen hoorbaar was voor de commissieleden. Het publiek dat de vergadering via de website probeerde te volgen hoorde niets.

Commissie- en raadsvergaderingen mogen sinds de coronapandemie via een videoverbinding worden gehouden dankzij een tijdelijke wet. Die stelt wel als eis dat de vergaderingen door de bevolking op afstand middels een live-verbinding moeten kunnen worden gevolgd. Daaraan voldeed de commissievergadering de eerste 25 minuten niet. Aangezien de vergadering in strijd met de wet verder ging, had de raadsgriffier de voorzitter erop moeten wijzen dat de vergadering moest worden geschorst. Dat gebeurde niet, waardoor dit deel van de commissievergadering drie weken later over moest.

De korte termijn van griffier De Vries verliep voor de buitenwereld verder zonder noemenswaardige incidenten. Bronnen melden Duinstreek Centraal dat de kwestie met de onhoorbare commissievergadering wel heeft meegespeeld, maar dat de relatie tussen de griffier en de gemeenteraad 'zich de afgelopen maanden al niet in de juiste richting ontwikkelde'. Naar verluidt gaf de niet te volgen vergadering 'een zetje' richting het gezamenlijke besluit om niet met elkaar verder te gaan.

Om het vertrek van De Vries op te vangen, benoemde de gemeenteraad dinsdagavond met onmiddellijke ingang drie plaatsvervangende griffiers, die reeds bij de griffie werken: mevrouw P. Bosch-van Opzeeland, mevrouw M. Polonio Garcia-Schouw en de heer K. te Velde.

 
Pin It
Bekeken: 2773x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/