Een voorstel om een beginnend kunstenaar te zoeken in de gemeente Bergen die een kunstwerk gaat maken van 20.000 euro voor de nieuwe raadzaal van Bergen, is ingetrokken. De gemeente krijgt een nieuwe raadzaal in het multifunctionele centrum De Beeck, dat momenteel wordt herbouwd na een grote brand in 2017.

Een aantal raadsleden boog zich over de inrichting van de raadzaal en deed het voorstel voor nieuwe kunst uit de eigen gemeente. Maar voor de meeste fracties liepen zij iets te hard van stapel. Tijdens de Algemene Raadscommissie kregen de initiatiefnemers niet de handen op elkaar voor hun idee. Sommige fracties vonden dat er in de kunstdepots van de gemeente Bergen genoeg kunst was opgeslagen waar iets geschikts tussen moest liggen. Anderen misten de inspraak en participatie van inwoners bij het ingediende voorstel.

De adviescommissie die uit enkele raadsleden bestond, telde daarna haar knopen en trok het voorstel in. De commissie volgt waarschijnlijk het advies op om inwoners eerst te betrekken, en gaat te rade bij de adviescommissie kunst & cultuur van de gemeente Bergen. Die zou veel ervaring hebben met het betrekken van inwoners bij de selectie van een kunstenaar en bij het verstrekken van een opdracht voor een kunstwerk.
Pin It
Bekeken: 1922x
https://ee.itk.ac.id/data/