De Dierenbescherming en Dierenzorg Zaanstreek krijgen allebei een rol bij het vervoer en de opvang van dieren in Noord-Holland Noord. Dat is deze week duidelijk geworden na een uitspraak van de kort-gedingrechter. Het dierenvervoer voor de gemeenten Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen wordt definitief gegund aan Dierenzorg Zaanstreek. Maar de opvang van honden, katten en overige zwerfdieren komt daar bij de Dierenbescherming terecht.

Het dierenvervoer voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo wordt ook definitief gegund aan de Dierenambulance Noord-Kennemerland van de Dierenbescherming. Bovendien gaat de opvang van katten en overige zwerfdieren voor die vier gemeenten definitief naar de Dierenbescherming. Dankzij de gewonnen rechtszaak zijn daar nu ook de honden aan toegevoegd.

Dat stelt de gemeente Alkmaar in een persbericht. Dinsdag maakte de Dierenbescherming bekend een kort geding te hebben gewonnen, maar nog geen verdere details te kunnen geven. Nu blijkt dat door de uitspraak van de rechter bepaalde segmenten van de aanbesteding niet aan Dierenzorg Zaanstreek worden toegewezen, maar aan de Dierenbescherming.

De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen werkten samen bij de aanbesteding. Door de Dierenbescherming was een kort geding aangespannen tegen de uitkomst. Bij enkele inschrijvingen van concurrenten waren de aanbiedingen niet goed ondertekend, maar hadden de gemeenten de offertes wel geaccepteerd. Dat was in strijd met de regels: de rechter achtte de bezwaren van de Dierenbescherming gegrond. De vorderingen van de Stichting Dierentehuis Alkmaar e.o. van de Dierenbescherming werden door de rechter toegewezen. Daardoor is duidelijk geworden hoe de definitieve gunning eruit komt te zien.

De Dierenbescherming krijgt dankzij de rechtszaak vanaf volgend jaar de opvang erbij van honden, katten en overige zwerfdieren voor de gemeenten Heerhugowaard, Hollands Kroon, Langedijk en Schagen. Ook werd dankzij de rechtszaak nu de opvang van honden voor de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo toegewezen aan de Dierenbescherming.
Pin It