De teller van de spaarpaal aan de Hoflaan in Bergen heeft zondag de grens van 2200 euro gepasseerd. Daarmee is er in Bergen al meer gespaard dan in Sint Maarten, die de primeur had van de paal. In Bergen staat de paal nu bijna vier weken. Na een maand gaat de paal weer naar de volgende plek. De opbrengst van de paal is bestemd voor een speeltoestel voor de Van Reenenschool, vlak naast de weg tussen het centrum van Bergen en de Eeuwigelaan.

Zolang de Safety-safe snelheidsmeter aan de Hoflaan staat, gaat er iedere keer een klein bedrag in de spaarpot voor ieder motorvoertuig dat niet te hard rijdt over de 30-kilometerweg. Het idee is dat beloning soms beter werkt voor gewenst gedrag dan bestraffing. Dat het werkt, bleek eerder al in Sint Maarten en Sint Pancras. In Sint Maarten verdienden automobilisten ruim 2.000 euro voor het lokale goede doel. En in Sint Pancras spekten automobilisten in oktober de kas van basisschool Het Baken aan de Bovenweg met ruim 3.700 euro.

De provincie Noord-Holland heeft de paal gesubsidieerd en zorgt nu dat deze een toernee maakt langs verschillende gemeenten. De gemeente trekt de knip voor het bedrag dat ergens bij elkaar wordt gespaard. Buurtbewoners rond de Hoflaan kozen een tokkelbaan voor de Van Reenenschool als het goede doel waar de opbrengst naartoe mag. De Safety-safe snelheidsmeter staat er alleen nog komende week.
Pin It
Bekeken: 2149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/