14 deelnemers doen sinds september mee aan een ontmoet- en beweegprogramma voor inwoners van de gemeente Bergen met een bijstandsuitkering. Het programma ‘Bergen Ontmoet’ houdt deze mensen op deze manier letterlijk in beweging. De maatschappelijk Sportregisseur van Stichting Sport-Z startte het programma eind september, nadat het was opgezet in nauwe samenwerking met de gemeente Bergen en de lokale buurtsportcoach van Holland Sport.

Sport-Z heeft het project uit Bergen ook in andere gemeenten al succesvol opgezet. “Dankzij een bijdrage uit het lokale sportakkoord van de gemeente Bergen konden we ook in deze gemeente het project opstarten. Gezien de snelle groei van het aantal deelnemers in de groep sluiten we duidelijk aan bij een behoefte die er hier leeft. Zelfs op deze korte termijn zien we al ontwikkelingen bij de deelnemers die echt ontstaan doordat ze een moment hebben om anderen te ontmoeten. We sporten de hele winter door, dus iedereen met interesse kan wekelijks meedoen,” stelt Lavinia Bijl, Maatschappelijk Sportregisseur van Sport-Z.

De maatschappelijk sportcoaches van Sport-Z verzorgen op dinsdag een sport- en speltraining en op vrijdag staan balsporten op het programma. De les eindigt (als de coronamaatregelen dat toestaan) standaard met een nazit met koffie of thee. Er is nog ruimte bij de gratis sportlessen die plaatsvinden bij vv Bergen aan de Groeneweg in Bergen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de consulent Activering van de gemeente Bergen, Piet Daalder, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-30816423. Meer informatie op de website van Sport-Z.
Pin It
Bekeken: 1813x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/