Er komt dit jaar geen uitspraak meer van de Raad van State over de verplaatsing van de Aldi uit het centrum van Bergen naar de Bergerweg. Een uitspraak werd afgelopen week verwacht, maar een woordvoerder van de Raad van State meldt dat de hoogste bestuursrechter meer tijd nodig heeft voor de complexe zaak. Waarschijnlijk volgt de uitspraak in januari.

De provincie Noord-Holland ging eerder dit jaar in beroep tegen het bestemmingsplan voor de verplaatsing van de supermarkt naar de huidige locatie van Scholten Horecagroothandel. Volgens de provincie ligt dat buiten de dorpskern, het gemeentebestuur van Bergen vindt het binnen het dorp liggen. De provincie vindt dat de gemeente allerlei procedures niet heeft gevolgd en de bijzondere status als provinciaal landschap probeert te omzeilen. Eind oktober gaven de rechters tijdens de hoorzitting al aan dat de gebruikelijke termijn van zes weken mogelijk niet genoeg was voor een finaal oordeel.

Van de verplaatsing van de Aldi hangen allerlei ontwikkelingen af in het dorpscentrum van Bergen. Eerst was een nieuwe Aldi bedacht in een bouwplan rond de Harmonielocatie, maar daartegen was veel verzet. De Aldi kon zich op allerlei rechten beroepen om naar deze locatie te verhuizen, waar het alleen van wilde afzien als er een beter alternatief werd geboden. Aldi Vastgoed kreeg daarom de locatie van Scholten aangeboden, die eerst wordt aangekocht door de gemeente Bergen. Aldi Vastgoed mag daar niet alleen een supermarkt maar ook woningen bouwen om verhuizing naar de dorpsrand financieel aantrekkelijk te maken. Ontwikkelaar Schrama neemt genoegen met een lagere compensatie voor de geleden schade, maar ook dat hangt af van het welslagen van het nieuwe verhuisplan voor de Aldi.

De verhuizing van de Aldi naar de Bergerweg heeft brede steun binnen de Bergense gemeenteraad, omdat het de impasse zou oplossen die was ontstaan rond de Harmonielocatie. Daarvoor nam men een confrontatie met de provincie Noord-Holland voor lief. De provincie kon de gemeente Bergen ook dwingen om van het bestemmingsplan voor de Bergerweg af te zien, maar koos uiteindelijk voor een gang naar de rechter. Tegen de uitspraak van de Raad van State is geen beroep meer mogelijk.

Pin It
Bekeken: 1832x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/