Een doneeractie voor de Bergense zwerver Louw Visscher, die al vier jaar dakloos is en in het gebied zwerft tussen Bergen en Schoorl, heeft in tien dagen tijd meer dan 2200 euro opgebracht. Na aftrek van de kosten van de crowdfundingwebsite blijft er ruim 2000 euro over om de man een warme kerst te bezorgen. De actie is opgezet door een aantal inwoners van Schoorl na een artikel in het NHD.

Louw Visscher is een bekend gezicht in beide kernen, maar het verhaal achter de man was velen onbekend. De man met baard is vaak te zien met zijn fiets beladen met tassen met zijn bezittingen. Een niet met name genoemde supermarkt wil hem nog wel eens voorzien van eten en drinken. Naar eigen zeggen lukt het hem niet om in aanmerking te komen voor een daklozenuitkering.

Volgens het krantenartikel was Visscher vroeger logistiek manager, maar door problemen waarover hij niet wil uitweiden, moest hij op straat leren overleven. Hij leidt al vier jaar een zwervend bestaan en wil daaruit zien te komen, maar dat lukt hem tot op heden nog niet op eigen kracht. Het krantenartikel bracht al veel mensen in actie. Hij kreeg een boodschappentas vol eten aangeboden en van sommige mensen geld of suggesties voor onderdak. Op de Facebookpagina Schoorl Community werd een inzamelingsactie onder de aandacht gebracht, die een aantal inwoners van Schoorl hebben opgezet.

Na tien dagen telt die crowdfunding 115 donaties met een totaalbedrag van 2.260 euro. De teller staat nu al enkele dagen stil. Als het hierbij blijft, kan Louw Visscher na aftrek van kosten geholpen worden aan ruim 2000 euro. Het doel was 1000 euro.

De initiatiefnemers willen Louw hiermee willen helpen om weer een normaal leven op te bouwen: "Hij zou het liefst zo snel mogelijk weer een normaal leven willen opbouwen met een huis en een baan, maar als je eenmaal dakloos bent is dit bijna onmogelijk zonder een zetje in de rug". Een onderdak voor de wintermaanden wordt nu als eerste prioriteit gezien: 'Een zomerhuisje kan al voldoende zijn en een tijdelijke plek kan al een eerste stap zijn. Ieder mens verdient een warme kerst met een dak boven zijn/haar hoofd en een lekkere maaltijd. Daarnaast zou het natuurlijk ontzettend fijn zijn als hij wat financiële steun zou kunnen krijgen om zijn leven weer op de rails te krijgen.'

'In eerste instantie is de steun bedoeld om Louw een dak boven zijn hoofd en een lekkere warme maaltijd te kunnen geven tijdens de kerstdagen. Indien Louw op korte termijn onderdak kan vinden, is het geld in tweede instantie bestemd voor bijvoorbeeld de huur, een bed of een koelkast. Een klein zetje in de goede richting kan in een uitzichtloze situatie al een wereld van verschil maken.'

Een enkele criticaster laat op Facebook weten te betwijfelen of het helpt om  zo geld in te zamelen: 'Ik heb veel begrip voor Louw, maar het op deze manier presenteren is zeer ten nadele voor hem!', schrijft Geurt van Thuyl onder de oproep. Schoorl Community reageert met de opmerking dat de financiële middelen worden beheerd en ingezet op waar het nodig is.

De doneeractie voor Louw Visscher loopt nog tot de kerst. Doneren kan nog via de website van doneeractie.nl.

 

 
Pin It
Bekeken: 2332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/