Buurman Emmerzaal die naast recreatieparkje Zuidhof woont aan de Heereweg in Schoorl vangt bot bij de Raad van State in zijn pogingen om een vierkante meter gemeentegras voor het perceel van zijn buren te redden. Op alle punten is de buurman door de hoogste bestuursrechter in het ongelijk gesteld. Emmerzaal verzet zich sinds 2019 met hand en tand tegen een omgevingsvergunning voor grondwerk, de aanleg van riolering en een uitritvergunning voor het recreatieparkje van zijn buurman.

De verbrede uitrit voor het recreatieparkje betekent dat een strookje gras van 25 centimeter in de openbare weg wordt bestraat. De buurman was van mening dat de gemeente Bergen deze aantasting van het openbaar groen niet had mogen tolereren. Eerder kon de buurman de vergunning al niet tegenhouden voor de bouw van zeven recreatiewoningen op het voormalige campingterreintje achter de ijssalon aan de Heereweg 77. De aanleg van riolering, het grondwerk en de verlegging van de uitrit vergden echter een nieuwe vergunning, omdat er archeologisch waardevolle zaken onder de grond werden vermoed. De buurman probeerde daarna opnieuw alles uit de kast te halen om ontwikkelingen bij Heereweg 77 tegen te houden.

De buren verkeren hier niet op goede voet met elkaar. De buurman procedeert tegen de ontwikkelingen bij zijn buren zoveel als hij kan. Oud-wethouder Frans Zomers, die als juridisch adviseur betrokken is bij dit project, heeft de indruk dat de buurman normaal gesproken de gemeente aan zijn zijde heeft, omdat de gemeente Bergen hem probeert dwars te zitten bij alles waar hij als oud-wethouder bij betrokken is. "Ze zitten maar te treiteren", aldus Zomers tegen Duinstreek Centraal in januari van dit jaar. Zijn projecten krijgen alleen vergunning als de gemeente daar niet onderuit komt. Ook deze vergunning is volgens Zomers alleen maar verstrekt omdat de gemeente niets kon vinden waarom die geweigerd kon worden. De buurman dacht dat die redenen er nog wel waren, en procedeerde tot aan de Raad van State.

Inmiddels is de eigenaar vergevorderd met het vakantieparkje.
Pin It
Bekeken: 1893x
https://ee.itk.ac.id/data/