Filmtheater Cinebergen in Bergen heeft de programmering omgegooid door de strengere coronamaatregelen, waardoor avondvoorstellingen voorlopig uit den boze zijn. Alle voorstellingen worden voortaan overdag geprogrammeerd. Op de website cinebergen.nl zijn de nieuwe tijdstippen van het complete programma te vinden.

Dat geldt ook voor de Film van de Week. Dat is deze week The French Dispatch. Die wordt nu op woensdagmiddag gedraaid om 14:30 uur, zondagochtend om 10:45 uur, volgende week dinsdag om 14:30 uur en volgende week zaterdag om 10:45 uur.

The French Dispatch van Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Moonrise Kingdom, Fantastic Mr. Fox) ging in premiรจre op het afgelopen filmfestival van Cannes. De film werd gewaardeerd met een absolute topscore. Het verhaal, de humor, de cinematografie, het oog voor detail, teveel om op te noemen, aldus menig recensent. Het verhaal draait om een groep journalisten die werkt vanuit een buitenpost in een denkbeeldige Franse stad gedurende de twintigste eeuw. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen. Met een absolute sterrencast, waaronder Bill Murray, Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Lรฉa Seydoux, Frances McDormand, Timothรฉe Chalamet en Owen Wilson.
Pin It