De geestige science fictionfilm Don’t Look Up van Adam McKay (The Big Short, Vice) is komende week film van de week bij Cinebergen. In de Amerikaanse film doen Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. De komeet ligt op directe ramkoers met de aarde. Het lijkt echter niemand ook maar iets te interesseren. Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour om de mensheid te waarschuwen. Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen. Wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?! Met verder o.a.: Meryl Streep, Jonah Hill en Cate Blanchett. De film draait op zaterdag om 14:00 en op woensdag de 15e om 14:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 10 december tot en met vrijdag 17 december:

Wild Mountain Thyme

Ierland, romantiek/ drama, Engels/ NL ondertiteld

Heerlijke ode aan de liefde en het idyllische Ierse platteland. De koppige Rosemary (Emily Blunt) is verliefd op haar verlegen buurman Anthony (Jamie Dornan). Hij weet zich er echter totaal geen raad mee.
vr 10 - 14:30

Eiffel

Frankrijk/ Duitsland, biografie/ drama/ historie/ romantiek, Frans/ Engels/ NL ondertiteld

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.
za 11 - 10:45

The French Dispatch

VS/ Duitsland, drama/ komedie/ romantiek, Engels/ Frans/ NL ondertiteld

Een must is dit meesterwerk van Wes Anderson over de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje werd gemaakt. Met een absolute sterrencast (o.a. Bill Murray, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Léa Seydoux, Frances McDormand en Timothée Chalamet).
zo 12 - 10:45 | di 14 - 14:30

Spencer

Duitsland/ Chili/ Verenigd Koninkrijk/ VS, biografie/ drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Spencer van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana (Kristen Stewart) besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt.
zo 12 - 14:00

Annette

Frankrijk/ VS/ Duitsland, drama/ musical/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld
Nieuwe uiterst originele en virtuoze film van Leos Carax (Holy Motors) waarin cabaretier Henry McHenry (Adam Driver) halsoverkop verliefd wordt op operazangeres Ann (Marion Cotillard). De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven evenwel voorgoed veranderen.

ma 13 - 14:00

Herself

Verenigd Koninkrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld

Wanneer de jonge moeder Sandra (Clare Dunne) met haar twee dochters op straat komt te staan, zet zij haar zinnen op het bouwen van een eigen huis. Zonder enige ervaring, maar met een bijzonder clubje vrienden begint ze aan het avontuur.
do 16 - 14:30

The Lost Daughter

VS/ Griekenland, drama, Engels/ NL ondertiteld

Regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal naar de roman van Elena Ferrante. De strandvakantie van Leda (een wederom fantastische Olivia Colman) neemt een duistere wending wanneer ze wordt geconfronteerd met haar problematische verleden.
vr 17 - 14:30

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It