De film Annette van Leos Carax is komende week film van de week bij Cinebergen. Stand up comedian Henry McHenry (Adam Driver) wordt halsoverkop verliefd op de lieflijke operazangeres Ann Defrasnoux (Marion Cotillard). Al snel worden ze omgedoopt tot het perfecte glamourkoppel. De paparazzi volgt ze op de voet, de wereld adoreert hen. De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven echter voorgoed veranderen.
Het scenario van Annette heeft alle elementen van een opera. Driver en Cotillard zingen dan ook de longen uit hun lijf. Daarnaast is er de tragiek, de stormachtige gevoelens en mythische verwikkelingen. Tegelijk is Annette ook een prettig gestoorde, vaak zelfs grappige trip. Een trip die op een unieke manier verkent wat roem en ambitie bij een mens (en diens gezin) kan aanrichten.
De film wordt vrijdag vertoond om 20:00 uur,  zaterdag om 14:00 uur, dinsdag om 14:30 uur en woensdag om 20:00 uur.

 

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 26 november tot en met vrijdag 3 december:

Alles op Tafel

Nederland, drama/ komedie, Nederlands gesproken

Zeven vrienden zitten aan tafel voor een gezellig etentje. Dan stelt de gastvrouw voor alle mobieltjes op tafel te leggen en alle gesprekken en berichten met elkaar te delen. Ze hebben niets voor elkaar te verbergen. Toch? Met o.a. Linda de Mol en Lies Visschedijk. Nederlandse remake van het veelgeprezen Italiaanse Perfetti Sconosciuti.
vr 26 - 14:30 | di 30 - 20:00

 

The Voice of Love

Canada, biografie/ drama/ musical, Engels/ NL ondertiteld

Vrij gebaseerd op het leven van, is deze ode aan Céline Dion. Met humor en warmte zien we hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic en die ene grote liefde, uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld. Dompel je twee uur onder in de legendarische muziek en het enerverende bestaan van Céline Dion.
za 27 - 10:45

 

Eiffel

Frankrijk/ Duitsland, biografie/ drama/ historie/ romantiek, Frans/ Engels/ NL ondertiteld

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.

za 27 - 17:00 | zo 28 - 20:15 | ma 29 - 14:30

 

Cry Macho

VS, drama/ western, Engels/ NL ondertiteld

Nieuwste, hartverwarmende film van en met de inmiddels 91-jarige Clint Eastwood. Als voormalig rodeoster en paardenfokker neemt hij een klus aan van zijn oude baas om diens zoontje vanuit Mexico naar Texas terug te halen. Hun reis blijkt uitdagender dan vermoed.
za 27 - 20:15 | ma 29 - 20:00 | wo 01 - 14:30

 

The Power of the Dog

Australië/ VK/ VS, drama/ romantiek/ western, Engels/ NL ondertiteld

Langverwachte nieuwe film van Jane Campion. De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Wanneer George in het geheim trouwt met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) is Phil in alle staten…
zo 28 - 10:45

 

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje

Nederland, familie, Nederlands gesproken

In dit nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen als hij de boot mist. Komt hij nog op tijd? Net als haar voorgangers zit de muzikale Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol nieuwe, vrolijke liedjes van de enige echte De Club Van Sinterklaas.
zo 28 - 14:00

 

Spencer

Duitsland/ Chili/ Verenigd Koninkrijk/ VS, biografie/ drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Spencer van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana (Kristen Stewart) besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt.
zo 28 - 17:00

 

The French Dispatch

VS/ Duitsland, drama/ komedie/ romantiek, Engels/ Frans/ NL ondertiteld

Een must is dit meesterwerk van Wes Anderson over de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje werd gemaakt. Met een absolute sterrencast (o.a. Bill Murray, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Léa Seydoux, Frances McDormand en Timothée Chalamet).
do 02 - 14:30 | vr 03 - 20:00

 

One Second

China/ Hong Kong, drama/ historie, Mandarijn/ NL ondertiteld

Nieuw meesterwerk van de geniale Zhang Yimou is een ode aan de filmliefde. Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien. Maar dan wordt er een filmrol gestolen door een weesmeisje…
do 02 - 20:00

 

The Hand of God

Italië, drama, Italiaans/ NL ondertiteld

De nieuwste Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza, Il Divo) is zijn meest persoonlijke film tot nu toe. The Hand of God verhaalt over de Italiaanse tiener Fabietto Schisa, wiens leven volledig op zijn kop wordt gezet door de komst van voetballegende Diego Maradona. Een film over het lot, familie, sport, film, liefde en verlies, en hoe dat alles met elkaar verstrengeld is.
vr 03 - 14:30

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl
Pin It