Sportorganisatie Le Champion heeft de Fjoertoer Egmond, die gepland stond op vrijdag 26 en zaterdag 27 november, geannuleerd. Le Champion was sinds vrijdag in overleg met de gemeente Bergen en de Veiligheidsregio over de Fjoertoer, maar ook die zien geen mogelijkheid om groen licht te geven voor het evenement binnen de geldende coronamaatregelen.

Volgens Le Champion maken de nieuwste maatregelen het onmogelijk om het evenement te organiseren. Daarin werd aangegeven dat één van de maatregelen is dat evenementen, tot 4 december, na 18:00 uur niet mogen worden georganiseerd. De Fjoertoer Egmond is een wandelevenement dat juist in de avond moet plaatsvinden om sfeer en beleving over te brengen. Daarom is het voor de organisatie geen optie om het overdag te organiseren.

Le Champion vindt het heel teleurstellend: "De afgelopen maanden is keihard gewerkt om de 8e editie van de Fjoertoer Egmond een unieke wandelbeleving te maken en vorige week werd de organisatie geheel verrast door deze nieuwe maatregelen. Het is dan ook een bittere pil voor alle deelnemers, betrokken instanties, sponsors, vrijwilligers, bewoners, kunstenaars en medewerkers."

Le Champion brengt alle deelnemers persoonlijk op de hoogte over hun inschrijving. De organisator hanteert als uitgangspunt dat deelnemers recht hebben op restitutie van het inschrijfgeld minus de gemaakte kosten. In een mail daarover aan de deelnemers wordt gesteld dat er meer duidelijkheid nodig is over de steunmaatregelen van de overheid om de hoogte van de restitutie te bepalen. De donaties die deelnemers al hadden overgemaakt voor de KNRM en de Egmondse Reddingsbrigade gaan naar deze goede doelen.
Pin It