Dinsdag 18 januari organiseert Stichting Welzijn Bergen in samenwerking met de buurtsportcoach van Holland Sport een fitheidstest. De fitheidstest vindt plaats bij het Binnenhof in Bergen en is bedoeld voor senioren. Aansluitend kunnen inwoners kennismaken met het lokale sport- en beweegaanbod.

De fitheidstest wordt op dinsdag 18 januari tussen 13.30-16.00 uur afgenomen bij het Binnenhof in Bergen. De fitheidstest bestaat onder andere uit het meten van vaardigheden als kracht en lenigheid. Tevens wordt het cholesterol, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel gemeten en de Body Mass Index (verhouding tussen lengte en gewicht) vastgesteld. Alle oefeningen en metingen geven uiteindelijk een beeld van ieders fitheid op dat moment. In een eindgesprek wordt vervolgens een persoonlijk advies gegeven. De kosten voor de fitheidstest bedragen 10 tien euro.

Na afloop van de fitheidstest is er ruimte om in gesprek te gaan met de buurtsportcoach. Samen wordt er gekeken naar het lokale sport- en beweegaanbod. Er is de mogelijkheid om op een laagdrempelige kennis te maken met verschillende beweegactiviteiten. In overleg met geรฏnteresseerden wordt er een beweegprogramma samen gesteld.

Het project heeft nu al een aantal keer succesvol gedraaid in de gemeente Bergen. Deelnemers maken kennis met nieuwe beweegactiviteiten van lokale sportaanbieders maar ook met sporten die men in het verleden als eens eerder heeft beoefend. โ€œWat mij vooral opvalt is dat de deelnemers na het programma blijven sporten. Soms individueel maar vaak ook in dezelfde groepssamenstelling. Het verbindende, sociale element tijdens het programma is groot en daar zet ik dan ook op in tijdens het beweegprogramma.โ€ aldus Elles Kraakman.

Inwoners van de gemeente Bergen die mee willen doen aan de fitheidstest kunnen zich aanmelden bij Stichting Welzijn Bergen, vรณรณr vrijdag 14 januari, via 072- 5821450 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vragen over het beweegprogramma kunnen gesteld worden aan de buurtsportcoach Elles Kraakman via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-29319401.
Pin It