Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar moet toch weer operatiekamers sluiten vanwege het stijgende aantal coronapatiënten. Waren vorige week nog alle twaalf OK's open, maandag werd afgeschaald naar tien en vandaag naar acht, meldt het NHD. Enkele tientallen operaties zijn afgezegd en er worden minder afspraken gemaakt.

Op dit moment liggen er 21 coronapatiënten in het Alkmaarse ziekenhuis, waarvan vier op de intensive care. De longafdeling heeft 20 coronabedden, er is een verpleegafdeling geopend om hier vier aan toe te voegen.

Naast de sluiting van vier operatiekamers, zijn op zowel de afdeling chirurgie als maagdarmleverziekten acht bedden minder beschikbaar om personeel vrij te spelen.

Vrijdag zijn de regels aangepast voor ziekenhuisbezoek. De 1,5 meter regel geldt en iedereen ouder dan 12 jaar moet een mondkapje dragen. Per patiënt zijn er twee bezoekmomenten per dag en telkens is slechts één bezoeker toegestaan die hooguit 30 minuten blijft.

In sommige ziekenhuizen in het land is er soms onvoldoende capaciteit bij de spoedeisende hulp, maar dat probleem kent NWZ niet. En mocht er op een piekmoment toch even geen plek zijn, dan kan een patiënt altijd nog naar een ander ziekenhuis in de regio worden gebracht.
Pin It