Op donderdag 18 november komt Margriet Brandsma vertellen over Duitsland en Berlijn in De Blinkerd in Schoorl. De oud-correspondent van de NOS in Duitsland geeft een lezing op uitnodiging van het Kleurrijk Vrouwengilde.

Margriet Brandsma komt oorspronkelijk uit Sint-Pancras. Ze werkte 20 jaar in Duitsland voor het NOS journaal als politiek en algemeen verslaggever en ook als correspondent in Berlijn. Ze schreef boeken als “Waar is de muur”. Verhalen over Berlijn, de biografie “Het mirakel Merkel” en “Vluchtcode Vlinder”. Dit laatste boek gaat over de DDR-gevangenen die uit humanitaire overwegingen voor 95.000 Duitse Marken gekocht werden door West-Duitsland.

Ze staat in haar lezing stil bij het “nieuwe” Duitsland, het Duitsland dat na de hereniging is ontstaan. Ook kijkt ze naar de manier waarop de Duitsers tegenwoordig omgaan met hun verleden. Het begint om 20:00 uur. Voor leden van het Kleurrijk Vrouwengilde is de toegang gratis, anderen betalen vijf euro. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. QR-code verplicht.
Pin It