Zaterdag 13 november is het zover, dan komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Alkmaar. De intocht gaat dit jaar wel anders dan anders. De Sint en de Pieten komen met burgemeester Anja Schouten vanuit het noorden en gaan dan rond 13:45 uur aan het Voormeer bij Schelphoek aan wal. Na een vrolijke tocht door de binnenstad, bezoekt de Sint de winkelcentra De Mare en De Hoef.

Dit jaar is de ontvangst vanwege corona een 'doorloopevenement'. Er staat dan ook geen podium op het Waagplein gepland, maar wel een gezellige optocht met veel muziek en natuurlijk acrobatische Pieten. Sint stapt rond 14:00 uur op Ozonsnel bij de Vondelstraat. De stoet gaan dan via de Laat naar de Koorstraat en terug via de Langestraat en de Mient naar het Waagplein, om dan via de Marktstraat te eindigen aan de Kanaalkade.

De Sint en zijn gevolg wandelen daarna met burgemeester Schouten via de Ringersbrug en het Ringersplein naar gereedstaande bussen voor een rit naar De Mare. De aankomst bij het winkelcentrum is rond 15:00 uur aan de andere kant, bij de Xenos. Onder begeleiding van de band, zang en dans loopt de Sint dan met de burgemeester door het hele winkelcentrum. Hij begroet de kinderen persoonlijk en maakt soms een praatje met microfoon in de hand.

De bussen staan weer klaar bij de Hema voor de laatste stop. De feestelijke aankomst in De Hoef is rond 16:15 uur. De Sint maakt ook daar een praatje met de aanwezige kinderen.

Op 21 november opent de Sint een Pietenhuis in de Grote Kerk. Buiten zal er dan een grote brievenbus staan voor tekeningen voor de goedheiligman en voor wensen.
Pin It