Woensdag heeft een boswachter van Staatsbosbeheer een chef-kok uit Den Helder op heterdaad betrapt op het plukken van eekhoorntjesbrood in de Schoorlse Duinen. Dat meldt milieu- en verkeersagent Emiel op Twitter.

Boswachter Theo zag dat de man zich buiten de paden  had begeven en wilde hem daarop aanspreken. Bij de controle bleek dat de man meer dan twee kilo paddenstoelen bij zich had, beter bekend als eekhoorntjesbrood. Het bleek allemaal geplukt in de Schoorlse Duinen.

De chef-kok verklaarde dat hij het wilde gaan gebruiken in het restaurant waar hij werkt. Plukken voor de handel is echter niet toegestaan. Boswachter Theo legt uit dat deze paddenstoelen door kleine dieren als voedselbron worden gebruikt. Bij het plukken van zulke hoeveelheden wordt het gehele ecosysteem ontregeld, stelt de boswachter. Daarom is het eekhoorntjesbrood in beslag genomen en kreeg de chef-kok een proces-verbaal voor stroperij..

De waarde van de geplukte voorraad wordt geschat op enkele honderden euro's. Het Openbaar Ministerie gaf toestemming om de buit aan de natuur in de Schoorlse Duinen terug te geven.


 

 
Pin It
Bekeken: 1250x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/