Ron Karels uit Egmond aan den Hoef is benoemd tot lijsttrekker van Kies Lokaal voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart. De leden van Kies Lokaal kozen de 54-jarige Hoever vrijdag tijdens een speciale ledenvergadering.

KIES Lokaal doet sinds 2014 mee aan de raadsverkiezingen. De partij werd destijds vanwege de nodige onvrede met de bestaande politieke partijen in de gemeenteraad opgericht door Janina Luttik-Swart uit Egmond. Zij was in 2014 en 2018 lijsttrekker en werd ook wethouder, maar heeft inmiddels de lokale politiek achter zich gelaten. Met haar als lijsttrekker wist KIES Lokaal beide keren de grootste politieke partij in de gemeente Bergen te worden.

Ron Karels zit vanaf het begin als raadslid voor KIES Lokaal in de gemeenteraad. Hij is in het dagelijks leven directeur bij de Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk en vader van drie volwassen kinderen. Volgens het bestuur van Kies Lokaal past zijn no-nonsense benadering bij de manier zoals KIES Lokaal zich politiek wil profileren. Kies Lokaal noemt als eigen speerpunten 'elk dorp is belangrijk', 'samen met de inwoners', 'dicht bij de inwoners', 'open, eerlijk, duidelijk' en 'een krachtige partner in de regio'.

Aan het verkiezingsprogramma 2022 en aan de definitieve kieslijst wordt de laatste hand gelegd. Dit volgt op korte termijn. Wethouder Erik Bekkering heeft al laten weten niet op de lijst te willen, omdat hij niet in de gemeenteraad wil. Hij is alleen eventueel beschikbaar voor een wethouderspost voor het geval KIES Lokaal weer gaat deelnemen aan een nieuw college.
Pin It