Vrijdag is de 29e editie van de Kunst10Daagse in Bergen en Bergen aan Zee officieel geopend. De Kunst10Daagse ging in 1993 van start en trekt in tien dagen tijd tienduizenden bezoekers. De editie van 2021 kan wel eens de grootste aller tijden zijn, want meer dan 300 kunstenaars hebben zich dit jaar aangemeld met hun werk. Dat is volgens voorzitter Dick Min van de Kunst10daagse 100 meer dan in andere jaren.

Op 160 verschillende locaties worden tien dagen lang honderden kunstwerken geëxposeerd. Het gaat om schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, fotografie, etsen en keramiek die valt te bewonderen in galeries, ateliers, restaurants, cafés, woonhuizen, schuren, stallen, winkels, kerken en tuinen. Het thema is dit jaar ‘The Roaring Twenties’.

De officiële opening was in 't Oude Hof in Bergen. De eer viel toe aan de nieuwe burgemeester Lars Voskuil. Op het landgoed heeft de gerenommeerde Nederlandse fotografe Carla van de Puttelaar (1967) een tentoonstelling verzorgd, die de burgemeester mocht openen. De expositie, zowel binnen als buiten, vertoont een overzicht van bekende werken, afgewisseld met nieuw werk. Zowel in het Hof als op het landgoed worden onder andere foto’s uit de serie Synergia geëxposeerd. Daarbij worden bovendien een aantal jurken van Iris van Herpen tentoongesteld.
Pin It