De Nederlandse economie herstelde in september verder van de coronacrisis en regio Alkmaar zag wederom een sterkere daling van het aantal WW-uitkeringen dan het landelijk gemiddelde (2,2 procent). In de regio daalde het aantal inwoners deels of geheel in de WW het meeste in gemeenten Alkmaar en Langedijk (6,2 procent).

Heerhugowaard zag een afname van het aantal inwoners deels of geheel in de WW met 3,5 procent, Heiloo met 2,5 procent en Bergen met een bescheiden 1,6 procent. Bergen was in augustus een van de best scorende gemeenten in de regio. Het percentage van WW'ers onder de beroepsbevolking ligt in de regio gemiddeld iets onder de 2 procent.

Het UWV meldt dat de krapte op de arbeidsmarkt verder toeneemt door een stijging van het aantal vacatures, terwijl het aantal werkzoekenden terugloopt. De krapte op de arbeidsmarkt betreft veel sectoren, met name in de techniek, ICT, zorg & welzijn en de horeca.

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren, maar sinds de versoepelingen wordt er weer flink gezocht naar medewerkers. Eerder werd al bekend dat het vinden van horecapersoneel lastiger is geworden, omdat een aantal uit deze sector inmiddels ander werk heeft of zoekt. Dat schept goede mogelijkheden op meerdere niveaus en posities voor wie de horeca in wil en geen moeite heeft met bijvoorbeeld de werktijden.
Pin It
Bekeken: 1622x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/