IVN Natuureducatie Noord Kennemerland organiseert op zondagmiddag 12 september een duinwandeling vanaf het IVN gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee. De gids vertrekt om 14:00 uur en de wandeling duurt ongeveer twee uur. Het is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars.

Het startpunt bevindt zich op de grens kalkarme en kalkrijke duinen. In 2005 is de heemtuin ingericht met zonnige, schaduwrijke, droge, natte, hoge en lage plekken. Er zijn struiken geplant en zaadmengsels verspreid. Daarna gaat de route verder langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. Gids Hans Stapel vertelt iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur.

Er kunnen maximaal acht deelnemers mee. Stevig schoeisel en weersbestendige kleding wordt aanbevolen. De kosten zijn 2,50 euro per persoon. Aanmelden kan via Hans Stapel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname kost 2,50 euro, contant te voldoen aan de gids. Een duinkaart is verplicht. Te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via http://www.pwn.nl/duinkaart. Bij slecht weer gaat de wandeling niet door.

IVN adviseert met de fiets te komen.


Pin It