Er komt geen snelle uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan dat de verhuizing van de Aldi mogelijk maakt naar een nieuw woonwijkje langs de Bergerweg. De provincie heeft het verzoek om een snelle uitspraak van de rechter laten vallen, nu de Aldi heeft toegezegd pas te verhuizen als alle beroepsprocedures achter de rug zijn. Daardoor was er geen spoedeisend belang meer. Dat meldt een woordvoerder van de Raad van State.

De provincie Noord-Holland had de Raad van State verzocht de vestiging van een Aldi en de bouw van 36 woningen aan de Bergerweg in Bergen op te schorten. De voorzieningenrechter werd gevraagd om een snelle uitspraak te doen. De provincie vindt de bouwplannen op de huidige locatie van horecagroothandel Scholten in strijd met de provinciale regelgeving die het duinlandschap moet beschermen. Daarom had de provincie veel landelijk gebied in de gemeente Bergen aangewezen als Bijzonder Provinciaal Landschap. De provincie ziet ook de extra aansluiting op hun provinciale weg N510 niet zitten, die nodig is voor dit bouwplan. De aanvraag voor een voorlopige voorziening was bedoeld om te voorkomen dat met de bouw wordt begonnen voordat de Raad van State uitspraak heeft gedaan.

De provincie had vooraf al bezwaren geuit tegen het nieuwe bestemmingplan, maar daar is volgens de provincie amper naar geluisterd. De provincie kon er vervolgens voor verschillende routes kiezen om dit nieuwe bestemmingsplan te blokkeren. De provincie koos uiteindelijk voor een bezwaarprocedure bij de Raad van State.

Pin It
Bekeken: 1609x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/