Landschap Noord-Holland organiseert op zaterdag 21 augustus van 13:00 uur tot 14:30 een excursie langs het strand bij Camperduin. Dat is sinds 2015 vernieuwd. Er is veel te ontdekken in de zomermaanden. Onder begeleiding van een gids kunnen deelnemers kennismaken met het Groene Strand.

De ervaren gids laat iedereen zelf ontdekken wat er allemaal te zien is. Van krabbetjes tot zandvlooien, en natuurlijk veel schelpen. Zij inventariseert al jaren de strandvondsten voor Stichting ANEMOON en kan er veel over vertellen. Na deze excursie is de kans groot dat alle deelnemers het strand bij een volgend bezoek heel anders gaan beleven.

De excursie wordt georganiseerd door Het Groene Strand; een samenwerking tussen LandschappenNL, IVN Natuureducatie, Stichting ANEMOON, Stichting Duinbehoud en de Vogelbescherming. Het Groene Strand heeft tot doel natuur en natuurbeleving terug te brengen op het strand. Er valt meer over te lezen op Noord-Hollands Groene Strand of deΒ  website Β www.hetgroenestrand.nl. Meedoen kan alleen voor wie vooraf gereserveerd heeft. Dat kan via gaatumee.nl.
Pin It