Het Openbaar Ministerie wil de aanklacht tegen twee van de zes Colombianen, die na de drugsmoord in Bergen aan Zee zijn gearresteerd, uitbreiden. Het OM heeft het vermoeden dat Yelson V. G. (37) en Jhonnathan G. L. (43) al sinds april 2020 vanuit Amsterdam geld overmaakten naar Spanje. Dat bleek bij een tussentijdse zitting tegen het tweetal en medeverdachte Claudia F. F. (54), meldt mediapartner NH Nieuws.

V. G. en G.L. zouden totaal rond 17.000 euro hebben overgemaakt, waarvan onduidelijk is waar het vandaan komt of waarvoor het is gebruikt. Dit wordt mogelijk dus opgeteld bij de verdenking van het witwassen van 600.000 euro. Dat bedrag werd tijdens de aanhouding van de zes Colombianen in hun hotelkamer in Amsterdam gevonden, twee dagen naar de moord op op het Van der Wijckplein in Bergen.

De moord zou een uit de hand gelopen wraakactie zijn geweest. De Colombianen zouden daags ervoor in Zandvoort iemand van een andere bende hebben opgelicht met nepcoke en zijn horloge gestolen hebben. De vermeende rivaliserende groep zou in ieder geval bestaan uit Marius M. (34) Bilal K. (36), Enes I. (27) en een nog voortvluchtige man. De bedoeling was ontvoering, maar er ontstond een vuurgevecht waarbij het doelwit werd doodgeschoten. De rivalen zijn daarna gevlucht in meerdere auto's, maar werden een paar weken later aangehouden op de snelweg in Zuid-Spanje, mede dankzij getapte telefoongesprekken.

Maandag vroeg de advocaat van hoofdverdachte Yelson V., Jhonnathan G. en Claudia F.  voor de tweede keer tevergeefs om schorsing van de voorlopige hechtenis. Hij vond dit terecht, omdat het gevonden bedrag niet 600.000 maar 500.000 euro zou zijn en er nog steeds geen datum is geprikt voor de inhoudelijke zitting, terwijl het einddossier al zo goed als klaar is. Zijn drie cliënten zouden bij familie in Spanje kunnen wonen.

Eén van de verdachten claimde dat hij sinds zijn aanhouding in februari dezelfde kleding draagt. "Ik heb mijn andere kleren nooit terug gekregen. Ook draag ik eigenlijk een bril en die heb ik niet. Ik heb constant heel erge hoofdpijn", aldus Jhonnathan via een tolk.

De rechter denkt echter dat de drie zouden vluchten naar hun thuisland. Eén andere Colombiaanse verdachte, kapster Maira Q. S. (34), vermeende vriendin van de hoofdverdachte, zou het proces wel in vrijheid mogen afwachten.Dit kon zij nog niet bevestigen.

Volgens de rechter sleept de zaak voort omdat nog wordt gewacht op informatie over de transacties van onder meer de Spaanse belastingdienst. Als blijkt dat de twee mannen verantwoordelijk waren, zouden ze zich zeker al sinds 1 april 2020 in Amsterdam hebben begeven. De advocaat claimt dat er geld naar familie is overgemaakt en hij vindt het belachelijk dat zijn cliënten nog vastzitten. "Er komen geen narco-feiten meer bij. In andere zaken worden verdachten voor minder op vrije voeten gesteld."

V. G., G.L. en F. F. zitten zeker nog tot 25 oktober in voorlopige hechtenis. Dan is er weer een tussentijdse zitting. Binnenkort volgt er een zitting met de twee andere Colombianen.
Pin It
Bekeken: 1387x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/