Dinsdag is de sloop begonnen van het oude brasseriegedeelte bij het Parkhotel, op de hoek van de Breelaan en de Stationsstraat in Bergen. Op deze plek wil de eigenaar ruimte maken voor een groter terras voor de naastgelegen bistrobar De Story, die in juli is geopend op de plek van het vroegere restaurant Fabricca.

Ondernemer Dirk Kat -drijvende kracht achter het supermarkimperium Dekamarkt- wil al enkele jaren het oude Parkhotel en pension Erica slopen, en hier aan de Bergense Stationsstraat en Breelaan een nieuw vijf-sterren-plus hotel laten verrijzen . Hij trof de Mr. Frits Zeilerstichting op zijn pad, wat tot een slepende rechtszaak leidde die door de erfgoedbeschermers werd verloren. Een rechtszaak van de bewoner boven het oude restaurant Fabricca werd door de bewoner echter gewonnen, wat tot nieuwe procedures en vertraging heeft geleid.

De eigenaar wil enkele bijzondere elementen van het oude Parkhotel en Pension Erica laten terugkomen in het nieuwe luxe hotel. Hij wil er een ontmoetingspunt van maken waar Bergenaren zich ook thuis gaan voelen. Op de begane grond komt een gastronomisch restaurant, een wijnbar, expositieruimtes, vergaderzalen en een fitnessclub waar Bergenaren ook lid van kunnen worden.

Wanneer het Parkhotel tegen de vlakte gaat, is nog steeds niet bekend. Kat beschikt al over een sloopvergunning, maar desondanks laat sloop op zich wachten.
Pin It
Bekeken: 1986x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/