Een inzamelingsactie die 'de vrienden van Bello' zijn begonnen voor de eigenaren van snackbar Bello, heeft de eerste 24 uur al bijna 9000 euro opgebracht. Eigenaren Michiel en Mascha Admiraal reageren verbaasd als ze horen hoeveel geld er in de eerste 24 uur zijn opgehaald: "Ongelooflijk. Het is zo bijzonder om te merken dat er zoveel mensen zo intens met ons meeleven."

Het stel weet wie er achter de inzamelingsactie zitten. Het groepje van oud-medewerkers en bekenden uit Bergen heeft vooraf gevraagd of ze de actie mochten beginnen. Daar hadden ze geen bezwaar tegen. Het horecastel zit momenteel zonder inkomsten en weet nog niet wat de verzekering gaat uitkeren. "Maar van een brand word je nooit beter. De inventaris was allemaal net nieuw. In Bello maakten we ook de producten voor de snackkar op de Paardenmarkt in Schoorl. Omdat we niet weten waar we nu de kwaliteitsproducten kunnen maken, blijft die snackkar ook gesloten. We hebben dus helemaal geen inkomsten momenteel."

De actie op crowdfundingsplatform GoFundMe heet ’Help Bello uit de brand’ . De link van de geldinzamelingsactie is al flink gedeeld. Ze vinden de reacties na de brand hartverwarmend. "We krijgen uit alle hoeken geschreven kaarten, bloemen en appjes van allerlei mensen die meeleven", vertelt Mascha. "Zoveel mensen die hart hebben voor de zaak. Het is bijzonder om te merken dat Bello voor heel veel mensen heel waardevol was. Dat patatje deed veel mensen blijkbaar goed." Ook de betrokkenheid van het personeel prijzen Mascha en Michiel: "Die zijn zo ontzettend begaan. Je merkt echt dat ze heel veel hart voor de zaak hebben."

Over de afwikkeling is nog niet veel bekend. Hoeveel de verzekering uitkeert, is nog volstrekt onduidelijk. Daardoor is de heropening van Bello in Bergen nog een groot vraagteken. De snackbar zit er al zeventien jaar en was net vernieuwd voor die afbrandde. Mascha: „Alles was allemaal net nieuw na een prachtige verbouwing. Op een brand ga je nooit vooruit."

Een van de initiatiefnemers van de inzamelingsactie is Ivo Pansier. Hij gaf bij Gofundme een streefbedrag op van 200.000 euro, maar dat moet je niet al te serieus nemen. "We moesten daar iets invullen, dus waarom dan niet een bedrag met vijf nullen? We gunnen hun dat in ieder geval van harte."

Pin It
Bekeken: 1735x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/