Bibliotheek Kennemerwaard is op zoek naar enthousiaste mensen die de komende tijd op fotosafari door Egmond willen gaan, waarvan het resultaat wordt geplaatst op de online encyclopedie Wikipedia. Woensdag organiseert de bibliotheek een online bijeenkomst. Een medewerker van Wikimedia geeft dan uitleg over het registreren en uploaden van foto's naar Wikimedia Commons. Op 10 september worden de foto's vanuit het steunpunt van de bibliotheek in Huys Egmont naar Wikimedia Commons overgeseind.

Wie op Wikipedia iets opzoekt over de Egmonden, vindt hier incomplete informatie. De encyclopedie wordt vanuit de gemeenschap gevuld, en daar kan iedereen aan meedoen. Volgens Bibliotheek Kennemerwaard kan meewerken aan Wikipedia een verrijking zijn door andere mensen te leren kennen die ook enthousiast zijn over Wikipedia, Egmond, erfgoed of over kennisdeling. Deelnemers steken er zoveel tijd in als men zelf wil, tijdens een bijeenkomst of vanuit thuis.

De bibliotheek wil met de deelnemers aan de slag met het maken van foto’s van bezienswaardigheden in Egmond die nog niet op de kaart zijn gezet. De rode stippen die te zien zijn op de website moeten weg. De foto’s kunnen worden gebruikt om artikelen op Wikipedia te illustreren en worden rechtenvrij. Voor de bijeenkomst in Huys Egmont is een laptop nodig. De bibliotheek vraagt om deze zelf mee te nemen.

Opgeven kan op de website via www.bknw.nl/agenda. Hier vind je ook meer informatie. Deelname is gratis. De online bijeenkomst op woensdag 4 augustus is van 19.30 tot 21.30 uur. De link om mee te doen wordt na aanmelding toegestuurd. De workshop is op vrijdag 10 september in Huys Egmont (Slotweg 46-48, Egmond aan den Hoef) van 15.00 tot 17.15 uur.
Pin It
Bekeken: 1717x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/