Dankzij een onschuldig bericht op Twitter vliegt marathonloopster Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef aankomende week businessclass naar Tokio. De atlete uit Egmond stuurde een bericht naar luchtvaartmaatschappij KLM met het verzoek voor een upgrade om zo uitgerust aan de Olympische Spelen te beginnen. Dat meldt mediapartner NH Nieuws.

"Hé, KLM. Willen jullie mij wellicht een upgrade naar business class sponsoren voor de vlucht naar Tokyo? Kleinere kans op corona, snellere jetlagverwerking en uitgerust het vliegtuig uit. Zou het graag zelf boeken, maar 800 euro voor een enkele reis is wel erg veel", stuurde de 29-jarige Holterman naar KLM. De luchtvaartmaatschappij kon het verzoek niet direct inwilligen, waarna haar volgers op sociale media een crowdfundingsactie begonnen.

Binnen een paar uur was het benodigde bedrag opgehaald en dus zal Holterman deze week in businessclass naar Tokio afreizen. Zaterdag 7 augustus staat de marathon bij de vrouwen op het programma.

Holterman bereidde zich de afgelopen weken in Zwitserland voor op de Olympische marathon. NOC*NSF heeft haar uitverkoren om op dat onderdeel Nederland te vertegenwoordigen. Traditioneel staat de marathon aan het einde van de Spelen op het programma. De vrouwen beginnen op zaterdag 7 augustus in het Sapporo Odori park in Japan aan hun 42,195 kilometer. De mannen volgen een dag later. De Egmondse juriste liep haar eerste marathon in december en maakte sindsdien duizelingwekkende vooruitgang dankzij een streng trainingsschema.
Pin It