Beachsoccerteam Egmond is zondag voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden. In Den Haag de beachvoetballers de finale tegen BS Scheveningen met 4-1. Hiermee bemachtigde Beachsoccer Egmond weer een ticket voor Europees strandvoetbal.

De dag begon stroef, vertelt Lars Boekel op Facebook. "We speelden de eerste wedstrijd binnen in de sporthal, en dat zand was zwaarder dan het zand op het andere veld, dat was buiten.” Toch werd de kwartfinale tegen BSU Tigers uit Amsterdam gewonnen met 2-1. “Misschien was dat wel de moeilijkste wedstrijd van de dag. Qua tegenstander, maar ook qua zand. Het was alsof je in een bouwput moest voetballen.”

Na een eenvoudige 7-1 overwinning op BS Emmen in de halve finale, moest de eindstrijd worden aangegaan met BS Scheveningen. Ook daar ging het voorspoedig. “We startten sterk en kregen meteen veel kansen. Maar bij rust stonden we al met 3-0 voor.” Thom de Vries opende de score met het hoofd, Jeffrey Klijbroek verdubbelde de marge en Tay Tervoort zette de 3-0 op het scorebord. Jeffrey klijbroek maakte de 4-0, waarna doelman Miloud Weijers nog een keer incasseerde, al was de spanning al een flinke poos verdwenen.

Lars Boekel: “We gaan nu weer een Europees avontuur beleven en die vreugde kun je voorlopig niet uit me halen. Dat is eigenlijk waarom we het allemaal doen. We kunnen komend jaar samboekeltjes drinken in Portugal”, knipoogde de verdediger. (Foto: Beachsoccer Egmond).
Pin It