De brandbrief die tweeëndertig Noord-Hollandse gemeenten naar Den Haag stuurden, met een oproep tot maatwerk voor ondernemers die tussen wal en schip vallen met de coronasteun, is uiteindelijk op niets uitgelopen. Dat blijkt uit de reactie van minister Blok op de brief. "De brief levert alleen morele steun op", concludeert wethouder Erik Bekkering van Bergen.

Bekkering nam het initiatief tot de brief aan het ministerie van Economische Zaken, nadat restauranthouders Ramona Nijssen en Marcel Hansen hun financiële problemen ten einde raad aan de grote klok hingen. Het stel opende twee weken voor de lockdown hun nieuwe zaak LadyPapa in Bergen, maar bleek uiteindelijk op geen enkele steunmaatregel recht te hebben, terwijl ze zich aan alle regels hielden. Ze hadden inmiddels wel een schuld van een half miljoen opgebouwd.

Een dag later stond wethouder Erik Bekkering op de stoep. "Er zit natuurlijk veel schroom voordat mensen met zo'n verhaal naar buiten komen", zei Bekkering in april. "Het kan niet zo zijn dat ondernemers die naar de geest van de wet handelen, uiteindelijk zelf tussen wal en schip raken. Als een soort bijkomende schade."

Maar de brandbrief, die later door nog tientallen andere Noord-Hollandse gemeenten, de provincie en het Ontwikkelingsbedrijf werd medeondertekend, biedt geen soelaas. "Gezien de omvang van het steunpakket is maatwerk helaas niet mogelijk", schrijft de minister. "Maatwerk leidt tot aanzienlijke vertraging in de uitbetaling, terwijl de steunmaatregelen zijn ontworpen voor snelle liquiditeitssteun." Wel zegt de minister dat er aanpassingen zijn gedaan aan de regelgeving om zoveel mogelijk ondernemers te bereiken.

Wethouder Bekkering zegt teleurgesteld te zijn over het antwoord van de minister. "We zijn er wel trots op dat onze brief dit probleem op de agenda gezet heeft, maar maatwerk is helaas een stap te ver. Het blijft bij morele steun voor deze ondernemers. Wel heb ik een aantal van die ondernemers kunnen wijzen op voor hen nog onbekende steunmaatregelen."
Pin It
Bekeken: 1548x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/