Oranje-international Lotte Hopman begon haar voetbalcarrière  als echte "Hoever" bij Zeevogels in Egmond-Binnen. Na omzwervingen langs drie andere clubs en een korte terugkeer op het oude nest, kwam ze drie jaar geleden in het zaalteam van Team Alkmaar/Sportstars. Nu stapt de 25-jarige voetbalster, inmiddels woonachtig in Alkmaar, over naar FC Marlène in Heerhugowaard. Ook al vielen de laatste twee seizoenen in het water door corona, Hopman zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Hopman speelde tot drie jaar terug altijd op het veld. Omdat ze bij de jongens wilde blijven voetballen ging ze van Zeevogels naar HSV, maar keerde later toch weer terug. Via Fortuna Wormerveer belandde ze ik uiteindelijk bij Telstar. "Daar heb ik meerdere jaren heb gespeeld, eerst in het talententeam en toen in de selectie. Omdat ik toen vond dat ik maar eens wat aan school moest doen en het ALO ging volgen, ben ik met voetbal op professioneel niveau gestopt en terug gegaan naar Zeevogels."

Maar al een jaar later stond ze weer op het nationaal hoogste niveau, met Team Alkmaar in de zaal. "Ik had in het verleden ook wel eens een wedstrijdje in de zaal gespeeld, maar nooit een hele competitie en ik wilde die uitdaging wel aangaan. In dat eerste jaar heb ik ook zoveel geleerd. Het tweede jaar ging super, maar helaas net nadat we ons hadden geplaatst voor de play-offs werd de competitie stil gelegd vanwege corona. En dit seizoen was het helaas ook al na een paar wedstrijden over. Toch heb ik drie jaar lang een enorme leuke tijd gehad bij Team Alkmaar."

Bovendien leverde het Hopman een plek in de Oranje-selectie op. "Dat was helemaal een geweldige ervaring. Eind 2019 mocht ik mijn debuut maken in en tegen Polen waar we twee interlands speelden. Helaas gooide ook daar corona roet in het eten. Uiteraard wil ik er bij FC Marlène alles aan doen om ook bij Oranje in beeld te blijven."

"Ik zie het vooral als een nieuwe stap in een nieuwe omgeving om mij verder te ontwikkelen", verklaart Hopman haar transfer. "En ik wil met het team mooie prestaties bereiken. Ik heb tijdens een aantal trainingen kennis gemaakt en heb een heel positief beeld van zowel het team als de gehele staf. Met elkaar moeten we hier iets moois kunnen neerzetten.  Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!"

Marlène trainer/coach Monique van der Rijst: "We zijn heel erg blij met de komst van Lotte. Ze traint al enkele weken mee en heeft laten zien een absolute topaanwinst te zijn. Lotte brengt rust, voetballend vermogen, is gretig en erg leergierig. Daarbij past zij als persoon erg goed in onze groep."

Eerder maakte FC Marlène al bekend dat Van der Rijst en haar collega Johnboy Veken aan het roer van de vrouwenselectie blijven. Ex-Marlène speler Veken is sinds vorig jaar trainer. Voor Van der Rijst is het haar vierde seizoen. Maar ze is al sinds 2014 betrokken. Toen nog bij Reiger Boys, waar ze ook ooit zelf speelde en de succesvolle jeugdopleiding opzette. (foto: DP Sportfotografie)
Pin It