Wethouder Arend Jan van den Beld opende maandag een nieuwe vogelkastjes-route tussen Aagtdorp en Camperduin. Hij deed dat door aan de Heereweg 44 samen met Richard Hopman van domein openbare ruimte het kunstzinnige vogelkastje op te hangen van de Schoorlse kunstenaars Gerda Schimmel en Annelies Horden.

Het inwonersplatform Schoorl Community had tien kunstenaars uit het duindorp een vogelkastje gegeven met de vraag daar een kunstwerk van te maken. Na het kunstzinnige pimpen moesten de huisjes nog steeds te gebruiken zijn als vogelkastje, zodat bijvoorbeeld koolmeesjes er echt een nestje in kunnen bouwen.

Kunst voor Kids van inwoonster Thea Medema sloot zich enthousiast aan en maakte ook een kunstwerk van twee vogelkastjes. Vervolgens vond Schoorl Community twaalf inwoners die een kunstzinnig vogelkastje wilden adopteren. Zo ontstond een route die loopt van Camperduin tot en met Aagtdorp. Alle vogelkastjes zijn te zien vanaf de openbare weg.

De andere kunstenaars die een vogelkastje pimpten, zijn Willem Schotten, Ron Moret, Gerda Schimmel, Annelies Horden, Bente Trijsburg, Nanni Vijn, Rachel Bunder, Marijke Takken, Maria Scherf, John Ory en Inge Koetzier van Hooff.

Eveline Elsinga, voorzitter van Schoorl Community was verrast wat een enthousiasme er los kwam bij dit project: "De kunstenaars hebben prachtige en heel verschillende kunstwerken gemaakt. De reacties van inwoners op de adoptieoproep waren een plezier om te ontvangen. We vinden het heel waardevol om te zien hoe kunst en natuur de inwoners van ons lintdorp met elkaar verbindt".

De route is te zien en te downloaden via de website van Schoorl Community.
Pin It
Bekeken: 1779x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/