Zondagochtend om 8:30 uur starten Jill Holterman uit Egmond aan den Hoef en Michel Butter aan hun marathon die beide atleten moet kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokyo. Het vindt plaats op een parcours op Twente Airport in Enschede.

Rond 11:00 uur moet dan duidelijk zijn wie binnen de limiet is gebleven om in aanmerking te komen voor een startticket voor de Olympische marathon op 8 augustus. Bij de heren is de limiet 2 uur, 11 minuten en 30 seconden. Bij de vrouwen moet er gefinisht worden binnen 2 uur, 28 minuten en 30 seconden.

Holterman is klaar voor een mooie wedstrijd, meldde ze donderdag aan Duinstreek Centraal: "Ik mik op een heel dik Persoonlijk Record. De Olympische limiet zou de zogezegde kers op de taart zijn, maar het is niet zo dat mijn marathon alleen met een limiet geslaagd is."

De vorderingen van Jill Holterman zijn hier te volgen. De tijden van Michel Butter verschijnen hier online op een scorebord.
De NN Mission Marathon in Enschede, met zo’n 70 atleten die strijden om de olympische tickets, wordt uitgezonden op Ziggo Sport en op het YouTube-kanaal van het NN Running Team.
De Atletiekunie zal begin juni bij de mannen en de vrouwen de drie gelukkigen aanwijzen. (foto: Twente Airport by Ebelien, CC BY 2.0)
Pin It