Het bestemmingsplan voor een woonwijkje met een Bergense Aldi op de locatie van Scholten Horecagroothandel is donderdagavond vastgesteld. De gemeenteraad van Bergen nam het besluit met grote meerderheid. Alleen de eenmansfracties van Gemeentebelangen en Behoorlijk Bestuur Bergen stemden tegen. Nu volgt waarschijnlijk een confrontatie in de rechtszaal met de provincie Noord-Holland, maar die wordt voor lief genomen: "Als we moeten kiezen, staan we liever tegenover de provincie dan tegenover onze inwoners."

De tegenstem van Gemeentebelangen en Behoorlijk Bestuur Bergen was toch een tegenvaller voor het gemeentebestuur van Bergen. In december werd de stemming nog uitgesteld omdat men het liefst met een onverdeeld Bergen bij de rechter tegenover de provincie zou staan. Een zorgvuldiger proces moest de laatste maanden de laatste criticasters over de streep trekken. De aanpak met een onderzoek naar zestien alternatieve plekken samen met de provincie bleek echter niet genoeg voor deze twee fracties.

BBB-voorman Koos Bruin krijg je ook niet zomaar aan je zijde. Hij is tegen de Bergerweg maar ook niet voor de alternatieven die in het laatste locatieonderzoek langs kwam. Waar hij wel voor is, werd donderdagavond niet duidelijk, maar de tegenstem werd gemotiveerd met de tegenstand vanuit de provincie: "Er zijn duizenden euro’s aan uitgegeven. Als we dit goedkeuren, staan we straks bij de Raad van State. Nog eens duizenden euro’s om ons te verdedigen”, sprak hij.

Maar de provincie kan de meeste raadsleden niet overtuigen met hun inzet voor behoud van het bijzondere landschap rondom Bergen. De inzet vanuit Haarlem voor het landschap viel te prijzen en kon ook op sympathie rekenen binnen de Bergense gemeenteraad, maar VVD-raadslid Jan Grondhout verwoordde een standpunt dat veel breder leeft in de gemeenteraad: "Ik vind dat de locatie het niet waard is om verdedigd te worden. Ik heb het al eerder gezegd: het is gewoon een plak asfalt met een hoop loodsen. Als daar een Aldi, huizen en wat bomen komen te staan, zie ik dat niet als verslechtering.”

Alle inspanningen van de laatste maanden trok in ieder geval GroenLinks over de streep, die ook twijfels had over de de locatie en de communicatie in het proces. Zo zijn er in strijd met de Archiefwet geen schriftelijke verslagen van overleggen tussen provincie en gemeente. "Ik stem ermee in. Niet omdat het zo’n geweldige locatie is, maar het is de minst slechte. Wij doen dit eens maar nooit meer,” sprak fractievoorzitter Solita Groen.

De provincie Noord-Holland voelt zich voor de gek gehouden, zo bleek kort voor de raadsvergadering. Samen met de gemeente liet deze een onderzoek doen naar alternatieven, terwijl achteraf bleek dat de gemeente Bergen elf van de zestien onderzochte locaties nooit serieus zou willen overwegen, omdat deze binnen de dorpskern liggen. De raad kreeg een waarschuwing dat de provincie zwaar geschut in huis heeft om het bestemmingsplan af te schieten. Op de overgrote meerderheid van de raadsleden maakte dat blijkbaar geen indruk meer.
Pin It
Bekeken: 1299x
https://inlislite.bengkaliskab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.undiksha.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/