Het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar heeft vrijdag tien coronapatiënten moeten overbrengen naar andere ziekenhuizen. Dat is een record. Vier patiënten kwamen van de intensive care. Twee gingen per helikopter naar elders, de rest werd vervoerd per mobiele ic-unit (speciale ambulance) of gewone ambulance.

Afgelopen week werden in totaal zeventien coronapatiënten uitgeplaatst. Volgens het NWZ hebben ze geen andere keuze, doordat nu meer patiënten coronazorg nodig hebben dan waarvoor het Alkmaarse ziekenhuis op dit moment de capaciteit heeft. Er liggen momenteel nog 40 coronapatiënten in het NWZ: tien op de intensive care en 30 op verschillende geïsoleerde verpleegafdelingen.

In de regio Alkmaar waren vrijdag 121 nieuwe coronatesten positief. Een dag eerder waren dat er nog 53. Het gaat om 41 besmette inwoners van de gemeente Alkmaar, 28 van Heerhugowaard, negentien van Langedijk, vijftien van Castricum, dertien van Bergen en vijf van Heiloo. Een inwoner van Bergen moest worden opgenomen in het ziekenhuis.
Pin It
Bekeken: 2429x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/